HejHej!

HejHej! Kände för att gå in och skriva här ;)


Dålig uppdatering..

Dom senaste dagarna har det inte varit någon uppdatering alls men har inte orkat blogga. Jag hade tänkt att ta lite "blogg-ledigt" i helgen och så får jag ser hur jag känner.. äre ok?
Du gör mig så glad! <3



Dataföreläsning

Är på en data föreläsning just nu. Är väll inte så roligt men jaja, kan ju blogga istället ;) Anyway så ska jag rida Skumpan idag, har inte ridit henne på super länge :O Grannus måste också skos ibak (han har inga skor ibak) hans bakfötter är alldeles fnasiga och trasiga :/ Så han får nog vila idag. Men nu måste jag sluta, hörs senare! :)
//Alva


Grannus 10/1

Började med att rida fram ganska kravlöst i skritt, trav och gallop. Sen red jag nån skänkelvikning i varje varv vilket gick jätte bra! Han börjar verkligen fatta grejen med skänkelvikningar nu ;) Duktig kille! Anyway så red jag efter det lite serpentiner med övergångar och sånt vilket fick honom att bli riktigt mjuk och fin, sen avslutade jag med lite gallop. Gallopen gick ganska bra, han är inte stark ibak vilket märks då jag måste använda skänkeln ganska rejält ibland men efter något varv på fyrkantspåret blev han rätt så fin på volten :) Jag tycker att ridpasset gick bra idag, allra bäst gick han i traven men jag får träna mycket markarbete så han blir starkare ibak men det blir som sagt ett nytt mål :)
Bilder får ni imorn!



In the school

Som rubriken låter ;) Idag vet jag inte om det blir mycket update men jag ska försöka uppdatera lite via mobilen :) Har inga större planer för dagen förutom typ överleva skoldagen och rida Boyen lite senare ikväll. Men nu måste jag sluta annars tar läraren min mobil ;)
//Alva


Skumpan 9/1

Brorsan red henne för Evelyn.



Boyen 8/1

Vila.



Grannus 9/1

Red för Evelyn och det gick super bra! :D' Eftersom att Grannus typ inte kan skänkelvikningar så började vi med det lite smått, han vart super duktig! Sen motställde vi och rättställde i både gallop och trav vilket också gick super. Evelyn tycke att han va jätte fin så det var ju roligt att höra :) Det enda vi måste träna på att han behöver bli starkare i gallopen och bära sig själv mer så det får bli ett nytt mål.. vad mer behöver jag säga än att han gick jätte bra idag? ;)
gullig heest<3



Bilder från 7/1

Tre bilder från 7/1







Ändrade planer

Det blev tyvärr ändrade planer.. vi kunde inte åka till Charlie's men mamma sa att vi kanske kunde åka till Skara hästsport istället men så blev det inte heller :( Jaja.. får trösta mig med att jag ska rida Grannus för Evelyn idag ;)<3

God morgon!

God morgon alla solstrålar!
Idag vaknade jag till sol och +7 grader! Haha så därför är jag lite extra glad idag 8D' Men sen ska jag ju också rida lilla Grannus vilket ska bli super roligt! Anyway så kanske jag får mamma att skjutsa mig till Charlie's men hon tycker jag tjatar för mycket ^.^ Men vi måste ändå dit och kolla sadlar så liksom det vore ju bara nödvändigt ;)
Så ifall vi åker dit kan det ju vara bra att äta frukost och sånt, hejsvejs!

Longeringssystem från Charlie's

Funderar på att köpa detta longeringssystemet från Charlie's. När jag var i england såg jag att dom använde detta minst en gång per dag på nästan varje häst. Jag tycker att det verkar ganska bra, dessutom är ju sån här typ av longering och tömkörning super bra för hästens rygg :)
Priset är inte alls högt tycker jag, 299:-
Såhär står det på Charlie's hemsida:
Detta är ett perfekt longeringssystem, för att få er häst att jobba bra med hela ryggmuskelaturen. Systemet fästs enkelt vid en vanlig longeringsgjord. Genom enkla justeringar av nylonrrepen, kan ni få er häst att arbeta i olika former såväl högt som lågt. Det syntetiska fårskinnen bakom rumpan hjälper till att skapa en bra ryggverksamhet. Flexibel och justerbar till olika storlekar. Passar alla hästar.

Är det nån av er som har detta? Är det bra?






Önskeoutfit

Detta är typ min önskeoutfit ;) Super fin är den, skulle passa perfekt på Grannus! Blir inte heller så dyrt eftersom att kavajen, luvan och armbandet har jag så det fattas bara schabraket, hjälmen och pannbandet (y) Och en sak är säker.. detdär schabraket måste inhandlas! ^.^

Brun/Svart utrustning?

Vad tycker ni är snyggast? Brun eller svart utrustning? Själv har jag alltid tyckt att brunt är snyggast, har haft det på alla mina ponnyer. På Grannus vill jag ha brun för att han passar bäst i det trots att mami tycker att svart skulle vara mycket lättare att ha eftersom att det finns så många olika bruna nyanser. Men jag tycker sånt är strunt samma, det ska ju inte vara lätt att hitta snygg utrustning ^^ Ellerhur?

Grannus 8/1

Premiär ritten gick.....
......SUVERÄNT!! Han vart lite tossig i början när jag satt upp men sen slappnade han av och blev lugn. Skrittade fram länge och jobbade honom. Sen red jag bara lite runt, volter, serpentiner osv för att ställa igenom och känna hans rytm. Gick så bra! Gick i form och var så glad och positiv<3 Sen tog jag lite gallop bara för att känna lite på honom, gick också bra men vart ganska pigg ;) Haha men jag förstår honom, han har ju stått i en hästlast bil enda från england så han tyckte detta var super roligt idag! Åh lilla gulleplutten<3

Länkbyte?

Någon som vill göra länkbyte? Kommentera här isåfall :)
Glöm inte heller att följa på bloglovin!

Premiär-ritten!

Snart äre dax för premiär-ritten på Grannus :D' Like!


Little Grannus

Igår kväll kom Grannus till Asstorp. Klockan var halv elva och pga vädret var han nästan åtta timmar sen. Men huvudsaken var ju att han kom. Jag sprang ner till vägen och där kommer fetaste hästlastbilen! Chauffören öpnnar luckan tar ut ponnyn stänger, ger oss papper och åker. Jag går in i ridhuset och går med honom och sen släpper jag in honom i boxen. Stannar hos honom en stund, ger honom lite kraftfoder och vatten. Sen pussar jag honom godnatt och känner mig som världens lyckligaste tjej<3
Grannus som han kallas (heter Little Grannus) är ponnyn jag provred i England :) Han är en tysk ridponny med engelsk import, född 2003. Mina mål med honom är att nå det högsta klasserna och att ha roligt tillsammans!

7 januari

7 januari var dagen du steg in i mitt liv..
jag älskar dig<3





<3

Så fort hästlastbils chauffören ringer åker jag ut till stallet och tar emot min solstråle



Outfit


Outfit




Boyen 6/1

Blev ett intervall pass i ridhuset. Gick bra, han var pigg och positiv :D'
Bjuder på tre härliga sommarbilder i brist på nya ;)









Följ mig via bloglovin!

http://www.bloglovin.com/blog/3341923/pownieeh?claim=adhs3hv8f54">


Pannband

Just nu har Charlie's extra pris på bling pannband :) Jag måste dit snarast och då ska jag passa på att köpa ett. Kostar 249:- vilket inte är så farligt tycker jag, anyway ska jag köpa detta:


Klicka HÄR för att komma till pannbanden (y)'




Together forever, never apart. Maybe at distance but never at heart<3

(Rubriken har inget med texten att göra)
Ikväll ska jag, pappa och brorsan köra tv spel och käka godis ;) Sen ska jag nog gå och lägga mig tidigt så jag inte sover bort hela dagen imorn hehe.. men sen ska jag ju också te farmor på lite lunch :) Kommer bli suuuper god mat eftersom att det alltid blir det hos henne (a)<3 Men somsagt, ska nog gå och lägga mig och kolla på lite film, gonatt'
Goosh.. fett cool jag ee! x)'

HEJ, HEJ HEMSKT MYCKET HEJ!

Är på pappas restaurang just nu. Personalen, jag, Hugo, mami&papi har käkat pizza och lite så ;) Dom ska på en kick out lite senare och då åker jag och brorsan till farmor (: Kommer nog inte bli någon mer update idag tyvärr men jaja.. Pownisarna får förövrigt vila idag. Btw, glöm inte att frågestunden är i full gång och håller på ett tag framöver! :)

Outfit


Frågestund!

Nu sätter jag igång frågestund för att liva upp bloggen lite! Fråga allt mellan himmel och jord :) OBS! Ifall jag inte får minst 10 frågor kommer jag inte svara :> hähä..

Today

Idag har jag inte gjort så mycket. Var ute i stallet och red i morse sen var jag hemma och vände för att sen åka till Amanda. Btw, på fredag eller lördag kommer Little Grannus! Alltså min d-ponny som jag var och provred i England för ett par månader sen :) Ska bli såååå roligt!! :D'

Boyen 4/1

Dressyrträning för Evelyn stog på schemat idag :)
Han var super stel i början och sprag mest men jag
hade bara tålamod och jobbade på. Tillslut så släppte
slappnade han av och blev mjuk :D' Gallopen i höger
varv på slutet var han super fin! Så jag är jättenöjd
med Boyen idag!

Godnatt!!

Godnatt! Ska ha träning för Evelyn imorgon
klockan 10 så måste gå och lägga mig relativt
tidigt ikväll ;)
Hörs imorgon!
Har brist på nya bilder, känner att jag bara laddar upp samma
gamla bilder hela tiden..



Boyen 3/1

Blev ett ordentligt dressyr pass i ridhuset med
inspänningstyglarna. Gick riktigt, riktigt bra :D
Stadig i formen och med power i steget!
Duktig ponni! :D'

Sticker te stallet

Nu sticker jag te stallet :) Har inte uppdaterat nått
idag men vaknade inte förns klockan ett ;)
Vet inte riktigt hur jag ska rida idag, blir nog i
ridhuset, är så trökigt väder ute -.-
Btw, visste ni att det sliter sjuuukt mke på hästens rygg att rida
barbacka?

Ny header

Vad tycks om nya headern? Enkel men lite
rolig med färger så här års! ;)

Bloggar jag läser

Mina fyra favorit bloggar är:
Ztreliin - Världens bästa blogg! Linn är
sjukt cool och kör verkligen sitt eget race.
Crazypony - Vet inte varför men är beroende
av denna blogg, kanske för att det är min bästa
vän som har den :> hähä..
Johanna Grant - Vem läser inte denna blogg?
Johanna har läsvärda inlägg och nya fräscha
bilder hela tiden. Super blogg!
Carlsson på taket - Bloggen var bättre förut
men förstår att Sara är lite ledsen för att inget
fungerar sen hon bytte från blogg.se men annars
är det en bra blogg med varierande inlägg (:
Vilka bloggar läser ni?





Ridövning

Hoppas ni fattar ;) Man rider alltså förvänd skänkel-
vikning (skänkelvikning längs spåret) ner för lång-
sidan och innan hörnet så gör man en framdels
vändning så man hamnar åt andra hållet och kör
skänkelvikning upp igen och så håller man på så
upp och ner :)

Skumpan 2/1

Blev ett dressyr pass i ridhuset :) Började med
att skritta fram länge och sen gjorde jag en ö-
vning i skritt (ni får en ritning på den). Hon fick
jobba på ordentligt och blev därför lite sur så
nån liten bockning kom väll här och där men
iallafall så började jag jobba henne ordentligt
i traven redan från början. Red serpentiner och
ställde igenom henne. Till sist tog jag lite gallop
och där var hon fin stundtals men ville gärna
tränga innåt och ställa sig utåt och när hon gör
det blir det atomatiskt att jag lutar mig innåt så
det får jag träna på.
Kort och gott gick det bra idag! :)

Outfit

Schabrak: Anna Scarpati
Benskydd: Veredus
Boots: PC
Pannband: Swarovski
Hjälm: Samshield
Stövlar: Mountain Horse
Ridspö: Globus

Dagens planer

Ska äta lite lunch nu och sen vid klockan tre
åker jag ut till stallet. Blir nog uteritt, om inte
så blire ett dressyrpass i ridhuset (:

Alva svarar

Nu har jag fått in massor av frågor ang. att jag vill
köpa ny hjälm. Så nu hoppas jag att ni får svar på
era frågor.
Jag vill helt enkelt ha en ny hjälm i samband med
att jag kommer köpa nya stövlar och att jag får
hem min d-ponny den 10:onde (:
Jag kommer att rensa ut allt gammalt som jag int
använder och sånt som är för smått och sälja det.
Kort och gott vill jag ha en ny stilren hjälm inför
Gp-ponnyn.
Min GPA vet jag inte om jag ska sälja..

Svar på kommentar!

Anonym om Hjälmar:
Varför behöver du en ny? Du har ju en ganska
ny GPA.
Svar: Det låter förmodligen lite knäppt men jag
har nästan tröttnat på den. Jag skulle vilja ha en
till, någon med lite mindre färg. Så jag kan liksom
välja vilken jag känner för att ha just då. Men ifall
jag köper en ny kommer jag ju självklart betala den
själv! Dessutom är det så svårt att matcha till den,
man får liksom rida med samma färger hela tiden,
man måste ju inte men tänk dig att du satt ihop en
super snygg röd/vit/blå outfit och sen har du inget annat
val än att sätta in gul&blått mitt i allt.
Anonym om Hjälmar:
Varför behöver du ny hjälm?
Svar: Läs svaret från förra kommentaren.

2012!

Första inlägget på året 2012!
Vi hade super roligt igår och sköt raketer, åt en
massa god mat, dansat och massa mer :D' Vi åkte
hem vid fyra på morgonen så jag har sovit till halv
två idag ;) Men jag är nog inte den enda som sover
länge, köper pizza  och kollar på Ivanhoe ;)




RSS 2.0